Drogi kliencie,
Poniżej przedstawiamy kolejny produkt z ziemi modeńskiej. Ten sam producent naszych , już Wam znanych, octów balsamicznych.
ŚWIEŻA DOSTAWA
Due Vittorie, "Ocet jabłkowy in barrique" w poj. 500ml.
Ocet jabłkowy dojrzewający w dębowych beczkach przez 1 rok.
- Składniki: 100 % Cydr jabłkowy
- renomowany włoski gatunek "Marlene"
- Bez barwników, konserwantów i alergenów.
- Nie zawiera glutenu
- Do spożycia najlepiej przed końcem: 5 lat- 21.08.25r.
- Pojemność: 500ml
- Zawiera siarczyny, które wydobywają się z wyniku fermentacji jabłek, nie są dodawane.
- Na szyjce znajduję się dozownik wspomagający użycie.
- Wygląd: Ciemno bursztynowy, ciepły, przejrzysty
- Zapach: Intensywny, przyjemnie octowy, wyczuwalne jabłko
- Smak: Słodko-kwaśny, okrągły, z nutami drewna, bogaty w taniny, owocowy, podkreślone jabłko.
Charakterystyka
Jedyny otrzymywany przez tradycyjne metody produkcji octu balsamicznego: poprzez powolną fermentację cydru najlepszych jabłek w debowych beczkach. Dlatego okazuje się być bardzo wszechstronną przyprawą, która znakomicie komponuje się z różnorodnymi potrawami
Aksamitna tekstura otacza podniebienie, ocet ma ostry i świeży smak który nie przeważa lecz równoważy się z miękkim, słodkim posmakiem.
Zastosowania
Stosowany w kuchni, personalizuje dania bez ich pokrycia , wydając charakterystyczne smaki i aromaty.
Na surowo idealnie komponuje się z sałatkami lub gotowanymi warzywami, poprawiając ich smaki, dając specjalny akcent do tych prostych potraw.
Świetnie pasuje również do nieco pikantnych serów, jak Emmentaler lub intensywniejszy Cheddar.
Właściwości zdrowotne:
Naturalny ocet jabłkowy leżakujący w beczkach posiada właściwości przeciwutleniające oraz wspomagające trawienie i metabolizm, dzięki redukcji wydzielanej glukozy - stanowi doskonałe uzupełnienie diety.
Informacje o producencie..
Due Vittorie to kwintesencja rejonu Modeny, owoc pasji i zaangażowania Davide Maletti, modeńczyka z dziada pradziada, który postanowił wyprodukować ocet balsamiczny w pełnym poszanowaniu i z dbałością o tradycję ziemi z której pochodzi.
Gospodarstwo Due Vittorie ma swoją główną siedzibę w Soliera, w sercu obszaru słynącego z Lambrusco di Sorbara, znanego od zawsze z urodzajnych terenów wiejskich i produkcji octu balsamicznego - słynnego “Aceto Balsamico di Modena IGP”.
W gospodarstwie otoczonym winnicami - z których pochodzi surowiec, miejscu gdzie kultywowana jest tradycja i praca na roli, połączono cenne dziedzictwo przeszłości z nowoczesnymi technologiami.
Przedsiębiorstwo rolne Due Vittorie w swojej produkcji zwraca uwagę na autentyczność i jakość surowca, oferując tym samym ocet balsamiczny "naturalnie gęsty", posiadający certyfikat IGP [ChOG]], bez dodatków barwników i konserwantów, o naturalnym bogatym smaku - niepowtarzalnym i wybornym.
BUON APPETITO!
Wyłączny importer na Polskę: teknafood.pl
Tylko i wyłącznie 100% Natura!