Drogi Kliencie,
Jest to esencja najlepszego możliwego do uzyskania produktu z naszych sycylijskich oliwek,
dla prawdziwych koneserów poszukujących wykwintności smaku i niepowtarzalnych doznań!
ŚWIEŻA DOSTAWA !
Zapraszamy do zakupu już dostępnej wybornej oliwy z wrześniowej produkcji !
Przy produkcji nie ma kontaktu z produktem a miejscowość w, której odbywa się tłoczenie jest daleko za miastem, w miejscu niekontaminowanym z bardzo małą liczbą mieszkańców. Państwo z nami są bezpieczni :)
Termin przydatności: 2022r.
Olio Extra Vergine di Oliva- Camolio od 1856r. TRIONFO
Tradycyjna oliwa z oliwek najwyższej jakości
Tylko i wyłącznie z oliwek zebranych u podnóży wulkanu Etna – Sycylia
Tłoczona na zimno w ciągu 24 H metodami mechanicznymi – Nie filtrowana – 100% Italiano
"Il Trionfo" intensywna - puszka 3L
Rodzaj oliwy: Extra Vergine mono-cultivar
Charakterystyka: Bardzo intensywna / niefiltrowana. Brak gorzkości!
Gatunek Oliwek: "Nocellara Etnea" 95% - "Moresca" 5%
Wysokość zbioru: od 400m do 700m n.p.m (Wulkan Etna)
Zbiór: druga połowa października ( od 15/10 do 30/10).
Tym wcześniej zbierane oliwki, tym mniej kwasowości będzie miała oliwa!
Tłoczona od zbioru ręcznego w ciągu 24H!
Gęstość/Kwasowość: średnia/ od 0,15-0,2% bardzo niska
Zapach: Silnie odczuwalny zapach ziół i warzyw,
z przyjemnym posmakiem pomidorów i nutą karczochów.
Zastosowanie: najlepiej na surowo! :)
Na oliwie można smażyć do 210°C, to więcej niż inne oleje.
Opis producenta:
Rodzinna tradycja kultywowana przez kolejne pokolenia i wieloletnie doświadczenie zdobyte w produkcji oliwy z oliwek
to najlepsza gwarancja dla konsumenta! Nasza oliwa była, jest i będzie zawsze...100%ITALIANO.
Sycylijskie przedsiębiorstwo rolne Camolio:
( Olisir s.n.c od 1856r) rozpościera się na 5 hektarach w Motta S. Anastasia (CT) na lekko pagórkowatym terenie.
Ziemia wulkaniczna i wysokość plantacji, są niezbędnymi czynnikami dla odmiany oliwek jak „Nocellara Etnea”
i „Moresca”. Tam powstaje niezwykle doceniona oliwa 100% italiano, niefiltrowana, charakteryzująca się
przyjemnym smakiem i zupełnym brakiem gorzkości.
Zbiory oliwek i produkcja oliwy z oliwek
Starannie zbierane ręcznie oliwki są przewożone do tłoczni i zgniatane w ciągu tego samego dnia by
zagwarantować i utrzymać jak najdłużej właściwości organoleptyczne oliwy.
Tłoczenie odbywa się w tradycyjnej prasie mechanicznej, dzięki czemu oliwa na długo zachowuje zapach, smak i kolor.
Z każdych 100 kilogramów oliwek uzyskiwane jest średnio 15 do 20 litrów oliwy z oliwek.
Właśnie dlatego oliwy Camolio to produkt najwyższej jakości, powstający z
użyciem metody z pewnością najdroższej, ale jedynej która gwarantuje czystość i wyjątkowe cechy:
bezkompromisową jakość, gwarantowana świeżość !