Gęsina pieczona jest to wyrób pasteryzowany, produkowany metodą tradycyjną w oparciu o własne receptury i naturalne przyprawy. Udko i filet z gęsi jest trybowane, pieczone na patelni, włożone do słoika i pasteryzowane. Gęsina pieczona na terenie Wielkopolski to produkt delikatesowy, wytwarzany z dobrej jakości surowca i naturalnych przypraw. W 2018r. gęsina pieczona otrzymała pierwszą nagrodę na Kujawsko-Pomorskim Festiwalu Gęsiny w Przysieku koło Torunia, również w Baszkowicach otrzymała wyróżnienie za najlepszy produkt spożywczy na targach. Wyróżnia ją bardzo ważna cecha, czyli powtarzalność smaku, co z kolei jest sygnalizowane przez naszych odbiorców.
Składniki: Mięso z gęsi pieczone, woda, żelatyna, przyprawy, sól.
Waga: 200g
Okres trwałości: 180 dni od daty produkcji
Opakowanie zbiorcze: 8 sztuk w zgrzewce
Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze +4 - +8 stopni Celcjusza