Kiełbasa biała w słoiku jest wyrobem pasteryzowanym, produkowanym metodą tradycyjną w oparciu o własne receptury. W swoim składzie zawiera mięso wieprzowe średnio rozdrobnione z widoczną galaretą. Masa przyjmuje kształt słoika, stanowiącego opakowanie wyrobu. Konsystencja gotowego produktu jest krucha i soczysta.Kosztując kiełbasę białą przywołujemy smaki z domu rodzinnego. Kiełbasę białą wyróżnia bardzo ważna cecha, niepowtarzalność smaku, co z kolei jest sygnalizowane przez naszych odbiorców. Produkt ten idealnie nadaje się do pokrojenia i obłożenia nim kanapki, do spożycia na zimno.
Składniki: Mięso wieprzowe 76%, Woda, Żelatyna, Peklosól, Sól, Skrobia ziemniaczana, Przyprawy, Glukoza, Białko wieprzowe, Cukier, , Ekstrakty przypraw
Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze +4 - +8 stopni Celcjusza