WYCZYŚĆ
CENA (ZŁ)
SPRZEDAWCA
LOKALIZACJA
  • z
  • 0

Ekologiczna masarnia to dziś prawdziwa rzadkość. Wielu producentów nazywa swoje wędliny ekologicznymi, ale niewielu z nich całkowicie rezygnuje z dodawania wzmacniaczy smaku do obrabianego mięsa. Niemniej na rynku pojawiają się ciekawe oferty, szczególnie, kiedy mówimy o dziczyźnie. Sarnina, salceson z jelenia, kiełbasa z dziczyzny, salami z dzika to tylko niektóre produkty, które mogą zaintrygować. I nie ma się co dziwić, dzisiaj profesjonalny sklep z dziczyzną ma szeroką ofertę, każdy, nawet najbardziej wymagający smakosz na pewno znajdzie coś dla siebie. Czy takie produkty są drogie? Oczywiście, że nie. Jeśli wpiszemy w wyszukiwarkę internetową dziczyzna cena, to szybko odnajdziemy wiele interesujących ofert, dania z dziczyzny nierzadko kosztują tyle samo, co produkty z wieprzowiny, czyli mięsa hodowlanego, o wiele mniej wartościowego i uboższego w zdrowe składniki odżywcze i minerały. Idealnie, jeśli dziczyzna pochodzi bezpośrednio od myśliwego, który poluje i sam prowadzi domową produkcję wędlin. Wówczas możemy być pewni, że wspominane wyroby z dziczyzny trzymają wysoki poziom jakościowy. To właśnie myśliwi posiadają ogromną wiedzę w zakresie prawidłowej obróbki mięsa z dziczyzny. Wiedzą też, jak przygotować mięso, by wędliny z dziczyzny były nie tylko smaczne, ale przede wszystkim lekkostrawne i miękkie, niemal rozpływające się w ustach.

Nie ma cienia wątpliwości: jeśli ktokolwiek szuka czegoś nowego w świecie wędlin, powinien spojrzeć na myśliwskie produkty. One są wyjątkowo smaczne, a ceny wcale nie są wysokie.