Smalec po świniobiciu w słoiku jest wyrobem pasteryzowanym, produkowanym metodą tradycyjną oparciu o własne receptury. W swoim składzie zawiera tłuszcz wieprzowy z dodatkiem cebuli i skwarek. Barwa smalcu jest biała z lekką tonacją beżu, uzyskaną ze względu na dodanie cebuli oraz pozostałych składników. Tłuszcz o konsystencji stałej, mazistej, smarownej z widocznymi skwarkami. Smalec po świniobiciu w smaku jest bardzo delikatny, bardzo dobrze przyprawiony naturalnymi przyprawami. Smalec do rozsmarowania na kanapkę, do spożycia na zimno. W połączeniu z ogórkiem kiszonym smakuje nadzwyczajnie. Smalec stanowi też dobrą bazę do przyrządzania własnych potraw.
Składniki : Tłuszcz wieprzowy 91%, Cebula, Sól, Czosnek, Pieprz
Waga: 230g
Okres trwałości: 90 dni od daty produkcji
Opakowanie zbiorcze: 10 sztuk w zgrzewce
Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze +4 - +8 stopni Celcjusza