Smarowidło wielkopolskie w słoiku jest wyrobem pasteryzowanym, produkowanym metodą tradycyjną w oparciu o własne receptury. W swoim składzie zawiera tłuszcz wieprzowy z dodatkami warzyw, przypraw, które są zasmażane z tym tłuszczem. Konsystencja gotowego produktu jest mazista i soczysta, z widocznym tłuszczykiem, dzięki czemu smarowidło jak sama nazwa wskazuje nadaje się doskonale do posmarowania na kanapkę. Barwa produktu pomarańczowa, ze względu na zawartość papryki w składzie. Obecność papryki czerwonej słodkiej i innych przypraw, daje rewelacyjne efekty smakowe, te warzywa się uzupełniają.Produkt do rozsmarowania na kanapkę, do spożycia na zimno.
Składniki: papryka czerwona, tłuszcz wieprzowy, cebula, czosnek, sól, pieprz
Waga: 100g
Okres trwałości: 90 dni od daty produkcji
Opakowanie zbiorcze: 15 sztuk w zgrzewce
Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze +4 - +8 stopni Celcjusza