Sok w pełni naturalny, bez cukru i sztucznych dodatków. Tłoczony z owoców wysokiej jakości, zrywanych ręcznie, a od 2019 roku uprawianych ekologicznie.
Worki z kranikiem pozwalają korzystać wielokrotnie z zawartości, ponieważ powietrze nie dostaje się do sterylnego wnętrza. Sok utrzymuje świeżość i wartości odżywcze nawet do kilku tygodni. Można z nich korzystać bez kartoników lub zakupiony kartonik wykorzystać wielokrotnie.
Owoce jagody kamczackiej bogate są w antyoksydanty i witaminy A, C, B oraz w minerały, głównie: potas, wapń, fosfor, magnez, żelazo, jod, miedź.
Działanie wzmacniające, antyseptyczne i odtruwające. Wspomaga ochronę przed cukrzycą, chorobami układu krążenia, anemią; spowalnia rozwój jaskry, pomocna w chorobach układu pokarmowego oraz w zakażeniach bakteryjnych. Związki obecne w jagodzie kamczackiej mają również znaczenie w profilaktyce antynowotworowej.
Owoce są soczyste i smaczne; mają słodko-kwaśny smak z wyczuwalną goryczką. Trochę przypominają w smaku leśną jagodę.