ROKITNIK LIOFILIZOWANY BIO, 250g

sprzedający: Lioforte
Lokalizacja: Izbica, lubelskie
130,00 zł
opcje przesyłki    
Paczkomaty 2-3 dni robocze 11,90 zł
Inpost Kurier 2-3 dni robocze 13,90 zł
liczba sztuk
z 30 sztuk

ROKITNIK LIOFILIZOWANY BIO LIOFORTE 


W przeciwieństwie do soków, syropów i innych przetworów z rokitnika, liofilizowane owoce rokitnika BIO Lioforte zachowują wartości odżywcze i walory prozdrowotne świeżych owoców.

Liofilizowany owoc rokitnika BIO Lioforte zawiera bogactwo kwasów organicznych, witamin i minerałów. Jest owocem surowym, poddanym jedynie procesowi liofilizacji premium Lioforte, bez użycia mikrofal, bez dodatku cukru, bez konserwantów, naturalnie bezglutenowym.

Liofilizowany owoc rokitnika BIO Lioforte jest produktem w 100% polskim, certyfikowanym ekologicznie. Pochodzi z upraw nieprzemysłowych, od sprawdzonych, renomowanych producentów i przetwórców, którzy praktykują naturalne metody upraw.

250g liofilizowanych owoców rokitnika BIO Lioforte to ok. 1450g świeżych owoców.


Opis


Najwięcej prozdrowotnych korzyści czerpiemy spożywając porcję owoców liofilizowanych premium Lioforte codziennie. Dlatego liofilizowane owoce rokitnika BIO Lioforte dostępne są w poręcznych, indywidualnych opakowaniach 30 g oraz w dużych, ekonomicznych opakowaniach 250 g, zawierających zapas owoców na cały tydzień, stworzonych również z myślą o potrzebach całej rodziny.


Składniki: owoce rokitnika zwyczajnego  BIO (Hippophae rhamnoides L.) 100%, poddane procesowi liofilizacji premium Lioforte, bez użycia mikrofal


 Postać: owoce całe


Opakowanie 250g


Produkt w 100% polski


Certyfikowany ekologicznie  


 100% naturalny


 Naturalnie bezglutenowy


 Produkt odpowiedni dla wegan


Wygodne opakowanie z systemem wielokrotnego zamykania chroni owoce przed wilgocią i zapewnia łatwość użycia w każdych warunkach.


  

 

DZIAŁANIE WZMACNIAJĄCE I ODŻYWCZE ROKITNIKA

 

Rokitnik zwyczajny (Hippophae rhamnoides L.), zwany również pospolitym, zajmuje drugie miejsce na liście owoców posiadających największe stężenie naturalnej witaminy C, wyprzedza go jedynie owoc dzikiej róży. Bogactwo witamin i mikroelementów sprawia, że rokitnik od wieków używany jest w ziołolecznictwie przeciwbólowo i wzmacniająco, przy dolegliwościach żołądkowych, chorobach reumatycznych i chorobach skóry. Owoce rokitnika zawierają rzadko spotykane w przyrodzie połączenie niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych: omega-3, omega-6, omega-7 i omega-9.


WARTOŚCI ODŻYWCZE 


 ROKITNIK BIO   LIOFILIZOWANY

 100 g   produktu 

 Opakowanie   250 g

 Energia

523 kcal

1307,5 kcal

 Białko

4,0 g

10 g

 Tłuszcze

16,0 g

40 g

 w tym kwasy   tłuszczowe   nasycone

5,0 g

12,5 g

 Węglowodany 

36,0 g

90 g

 w tym cukry

 proste

36,0 g

90 g

 Błonnik

35,0 g

87,5 g

 Sól

< 0,01 g

< 0,025 g

 

 

ZASTOSOWANIE 


DLA ZDROWIA

Codzienne spożywanie liofilizowanych owoców rokitnika BIO Lioforte (w ilości filiżanka dziennie) to prozdrowotny nawyk, który pozwala uzupełniać cenne witaminy, minerały i substancje biologicznie czynne. Wygodne opakowanie z systemem wielokrotnego zamykania chroni owoce przed wilgocią i zapewnia łatwość użycia w każdej sytuacji.

 

KULINARNE

Liofilizowane owoce rokitnika BIO Lioforte stanowią doskonały składnik dań i wyrobów takich, jak: napoje ciepłe (np. herbatki owocowe i owocowo-ziołowe), napoje zimne, koktajle i smoothie owocowe, musli, wyroby czekoladowe, ciasta, inne owocowe desery i przetwory, nalewki. Owoce liofilizowane Lioforte pysznie wyglądają i pięknie smakują.

KOSMETYCZNE

Liofilizowane owoce rokitnika BIO Lioforte mogą być stosowane jako składnik naturalnych maseczek wygładzających, ujędrniających i przyspieszających regenerację skóry, polecanych zwłaszcza cerom dojrzałym.


Inne produkty sprzedającego

Dostawa i płatność

Kurier 13.90 zł

Paczkomat 11,90 zł

Wysyłka w 48 godzin

Gwarancja

Data przydatności do spożycia: 24 miesiące od dnia produkcji.

Reklamacja

Uwagi i reklamacje: sklep@lioforte.pl