MALINA LIOFILIZOWANA LIOFORTE
W przeciwieństwie do malinowych soków, syropów i innych przetworów, liofilizowane owoce maliny Lioforte zachowują wartości odżywcze i walory prozdrowotne świeżych malin.
Liofilizowany owoc maliny Lioforte
zawiera bogactwo kwasów organicznych, witamin i minerałów.
Jest owocem
surowym, poddanym jedynie procesowi liofilizacji premium Lioforte, bez
użycia mikrofal, bez dodatku cukru, bez konserwantów, naturalnie
bezglutenowym.
Liofilizowany owoc maliny Lioforte jest produktem w 100% polskim, certyfikowanym ekologicznie. Pochodzi z upraw nieprzemysłowych, od sprawdzonych, renomowanych producentów i przetwórców, którzy praktykują naturalne metody upraw.
25g liofilizowanych owoców malin Lioforte to ok. 170g świeżych malin.
Opis
Najwięcej prozdrowotnych korzyści czerpiemy spożywając porcję owoców liofilizowanych premium Lioforte codziennie. Dlatego owoce maliny liofilizowanej BIO Lioforte dostępne są w poręcznych, indywidualnych opakowaniach 25 g oraz w dużych, ekonomicznych opakowaniach 150 g, zawierających zapas owoców na cały tydzień, stworzonych również z myślą o potrzebach całej rodziny.
Składniki: owoce maliny właściwej BIO (Rubus idaeus L.) 100%, poddane procesowi liofilizacji premium Lioforte, bez użycia mikrofal
Postać: owoce całe
Opakowanie 25g
Produkt w 100% polski
100% naturalny
Certyfikowany ekologicznie
Naturalnie bezglutenowy
Produkt odpowiedni dla wegan
Wygodne opakowanie z systemem wielokrotnego zamykania chroni owoce przed wilgocią i zapewnia łatwość użycia w każdych warunkach.
DZIAŁANIE WZMACNIAJĄCE I ODŻYWCZE MALINY WŁAŚCIWEJ
Malina właściwa (Rubus idaeus L.) jest
jednym z najcenniejszych dla zdrowia owoców. Od wieków stosowana jest
(głównie w formie soków i syropów) w stanach przeziębieniowych i
grypopodobnych,
w celu ogólnego wzmocnienia organizmu i walki z
infekcją. Działanie wzmacniające i odżywcze malin sprawdza się również w
okresie wzmożonego wysiłku fizycznego i/lub osłabienia psychicznego.
Owoc maliny zawiera cenny kwas elagowy, organiczny związek chemiczny z grupy polifenoli. Największa zawartość kwasu elagowego znajduje się w owocach liofilizowanych, zaś obróbka termiczna powoduje znaczący spadek zawartości kwasu elagowego w danym owocu.
WARTOŚCI ODŻYWCZE
MALINA LIOFILIZOWANA |
100 g produktu |
Opakowanie 25 g |
Energia |
280 kcal |
70 kcal |
Białko |
8,6 g |
2,15 g |
Tłuszcze |
2,0 g |
0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
< 0,1 g |
<0,025 g |
Węglowodany |
35 g |
8,75 g |
w tym cukry proste |
6,6 g |
1,65 g |
Błonnik |
44 g |
11 g |
Sól |
0,03 g |
< 0,01 g |
ZASTOSOWANIE
DLA ZDROWIA
Codzienne spożywanie liofilizowanych owoców maliny Lioforte (w ilości filiżanka dziennie) to prozdrowotny nawyk, który pozwala uzupełniać cenne witaminy, minerały i substancje biologicznie czynne. Wygodne opakowanie z systemem wielokrotnego zamykania chroni owoce przed wilgocią i zapewnia łatwość użycia w każdej sytuacji.
KULINARNE
Liofilizowane owoce maliny Lioforte stanowią doskonały składnik dań i wyrobów takich, jak: napoje ciepłe (np. herbatki owocowe i owocowo-ziołowe), napoje zimne, koktajle i smoothie owocowe, musli, wyroby czekoladowe, ciasta, inne owocowe desery i przetwory, nalewki. Owoce liofilizowane Lioforte pysznie wyglądają i pięknie smakują.
KOSMETYCZNE
Liofilizowane owoce maliny Lioforte mogą być stosowane jako składnik naturalnych maseczek wygładzających, ujędrniających i przyspieszających regenerację skóry, polecanych zwłaszcza cerom dojrzałym. Oprócz działania odżywczego, maseczka z malin wzmacnia naczynia krwionośne.