ROKITNIK LIOFILIZOWANY BIO LIOFORTE
W przeciwieństwie do soków, syropów i innych przetworów z rokitnika, liofilizowane owoce rokitnika BIO Lioforte zachowują wartości odżywcze i walory prozdrowotne świeżych owoców.
Liofilizowany owoc rokitnika BIO Lioforte zawiera bogactwo kwasów organicznych, witamin i minerałów. Jest owocem surowym, poddanym jedynie procesowi liofilizacji premium Lioforte, bez użycia mikrofal, bez dodatku cukru, bez konserwantów, naturalnie bezglutenowym.
Liofilizowany owoc rokitnika BIO Lioforte jest produktem w 100% polskim, certyfikowanym ekologicznie. Pochodzi z upraw nieprzemysłowych, od sprawdzonych, renomowanych producentów i przetwórców, którzy praktykują naturalne metody upraw.
250g liofilizowanych owoców rokitnika BIO Lioforte to ok. 1450g świeżych owoców.Opis
Najwięcej
prozdrowotnych korzyści czerpiemy spożywając porcję owoców
liofilizowanych premium Lioforte codziennie. Dlatego liofilizowane owoce
rokitnika BIO Lioforte dostępne są w poręcznych, indywidualnych
opakowaniach 30 g oraz w dużych, ekonomicznych opakowaniach 250 g,
zawierających zapas owoców na cały tydzień, stworzonych również z myślą o
potrzebach całej rodziny.
Składniki: owoce rokitnika zwyczajnego BIO (Hippophae rhamnoides L.) 100%, poddane procesowi liofilizacji premium Lioforte, bez użycia mikrofal
Postać: owoce całe
Opakowanie 250g
Produkt w 100% polski
Certyfikowany ekologicznie
100% naturalny
Naturalnie bezglutenowy
Produkt odpowiedni dla wegan
Wygodne opakowanie z systemem wielokrotnego zamykania chroni owoce przed wilgocią i zapewnia łatwość użycia w każdych warunkach.
DZIAŁANIE WZMACNIAJĄCE I ODŻYWCZE ROKITNIKA
Rokitnik zwyczajny (Hippophae rhamnoides L.), zwany również pospolitym, zajmuje drugie miejsce na liście owoców posiadających największe stężenie naturalnej witaminy C, wyprzedza go jedynie owoc dzikiej róży. Bogactwo witamin i mikroelementów sprawia, że rokitnik od wieków używany jest w ziołolecznictwie przeciwbólowo i wzmacniająco, przy dolegliwościach żołądkowych, chorobach reumatycznych i chorobach skóry. Owoce rokitnika zawierają rzadko spotykane w przyrodzie połączenie niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych: omega-3, omega-6, omega-7 i omega-9.
WARTOŚCI ODŻYWCZE
ROKITNIK BIO LIOFILIZOWANY |
100 g produktu |
Opakowanie 250 g |
Energia |
523 kcal |
1307,5 kcal |
Białko |
4,0 g |
10 g |
Tłuszcze |
16,0 g |
40 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
5,0 g |
12,5 g |
Węglowodany |
36,0 g |
90 g |
w tym cukry proste |
36,0 g |
90 g |
Błonnik |
35,0 g |
87,5 g |
Sól |
< 0,01 g |
< 0,025 g |
ZASTOSOWANIE
DLA ZDROWIA
Codzienne spożywanie liofilizowanych owoców rokitnika BIO Lioforte (w ilości filiżanka dziennie) to prozdrowotny nawyk, który pozwala uzupełniać cenne witaminy, minerały i substancje biologicznie czynne. Wygodne opakowanie z systemem wielokrotnego zamykania chroni owoce przed wilgocią i zapewnia łatwość użycia w każdej sytuacji.
KULINARNE
Liofilizowane owoce rokitnika BIO Lioforte stanowią doskonały składnik dań i wyrobów takich, jak: napoje ciepłe (np. herbatki owocowe i owocowo-ziołowe), napoje zimne, koktajle i smoothie owocowe, musli, wyroby czekoladowe, ciasta, inne owocowe desery i przetwory, nalewki. Owoce liofilizowane Lioforte pysznie wyglądają i pięknie smakują.
KOSMETYCZNE
Liofilizowane owoce rokitnika BIO Lioforte mogą być stosowane jako składnik naturalnych maseczek wygładzających, ujędrniających i przyspieszających regenerację skóry, polecanych zwłaszcza cerom dojrzałym.