1 z 2 następna
Wygodnie, bezpiecznie, smacznie! CZAS NA E-ZAKUPY
Zakupy w internecie mają mnóstwo zalet. Dzięki usługom elektronicznym oszczędzamy czas, pieniądze, gwarantujemy sobie bezpieczeństwo w czasie epidemii, czy też w końcu mamy dostęp do setek produktów, które trudno znaleźć w tradycyjnym sklepie. Poniżej przedstawiamy argumenty przemawiające za e-transakcja
Słodki smak zdrowia?
Czy czekolada, to słodki narkotyk? Niektórzy uważają, że owa czekolada uzależnia i mają rację? ten smak i zapach? trudno go zastąpić. Czekolada posiada także wiele właściwości: poprawia nastrój i dodaje energii. Jest też źródłem zdrowia.
Polacy piją mało soków. Czas to zmienić!
Polacy, według badań, w dużej mierze nie wierzą, że soki są zdrowe. Efekt? Jesteśmy europejskimi średniakami jeśli chodzi o spożycie soków, co według WHO, chluby nam nie przynosi. Nie ma żadnych wątpliwości, że przyszedł czas na zmiany.
Oliwa oliwie nierówna. Co sprawia, że Extra Virgin naprawdę jest ekstra?
Oliwa Extra Virgin tłoczona na zimno uważana jest za najlepszą. Ale jak to bywa, oliwa oliwie nie jest równa. Dlaczego? Nie chodzi tu już tylko i wyłącznie o gatunek oliwek, na smak i jakość produktu składa się wiele czynników.
Krótki poradnik ekologicznego jedzenia
Ekologiczna żywność jest droższa od tej bez etykiety BIO? Tak, ale należy tu wziąć pod uwagę, że różnice między obiema grupami produktów są bardzo duże: przede wszystkim żywność ekologiczna jest zdrowa i nie jest mieszanką rozmaitych aromatów, wzmacniaczy, barwników ani efektem uprawy opartej na pestycyd
Bezglutenowe produkty z glutenem. Jak to możliwe?
Czym jest gluten? To to białko występujące w pszenicy i jej odmianach, a także w życie i jęczmieniu. Występuje w wielu produktach spożywczych, nawet takich, które nie zawierają dodatku zbóż. Jak to jest możliwe i jak wpływa na zdrowie?
Polska pokochała smaki Grecji
Oliwki, przyprawy, wina, miody, dżemy, czy też wyjątkowy czarny czosnek ? Polacy pokochali greckie smaki. I nie można się temu dziwić. Kuchnia śródziemnomorska uważana jest za najzdrowszą i najbardziej smakowitą, a bogactwo smaków potrafi zaskoczyć nawet najbardziej wymagaj
Warto jeść sezonowo
Każda pora roku niesie ze sobą skarby dla miłośników zdrowego jedzenia. I wbrew opinii, ekologiczne produkty wcale nie muszą być drogie. Najważniejsze, to dotrzeć do dobrych sprzedawców i kupować w sprawdzonych miejscach.
Pieczywo ? Jego jakość ma znaczenie
Pieczywo to nasza codzienność. Odkąd jednak wiele mówi się o nietolerancji glutenu, wokół wspominanego pieczywa narosło wiele mitów. Jedno jest pewne: po wypieki, jak po każde inne pożywienie, należy sięgać świadomie.